www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Platýz s citronovým máslemLehký letní pokrm z osmažené ryby s petrželouvou natí a citronovým máslemČas přípravy: 20 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 510 / 1 porce Kalorie: 162 / 100 g Potřebujete potraviny: Platýz: 1000 g Máslo: 100 g Mouka hladká: 60 g Citróny: 1 ks (z půlky vymačkat šťávu, zbytek nakrájet na kolečka) Petrželová nať: 3 polévkové lžíce (nasekaná) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev Postup přípravy: Krok 1: Z platýze naporcujeme 8 filetů. Do talíře nasypene mouku, kterou osolíme a jemně opepříme. V ochucené mouce filety obalíme. Krok 2: Na velké pánvi necháme zpěnit polovinu másla, na kterém rybu z obou stran důkladně opečeme a poté vyjmeme. Krok 3: Umyjeme pánev a rozehřejeme na ní zbylé máslo. Když začne zlátnout, přidáme k němu petrželovou nať a citronovou šťávu. Zamícháme a touto směsí přelijeme porce hotové ryby. Podáváme teplé,s pokladenými kolečky citronu. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |