www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Platýz s citronovým máslem

Lehký letní pokrm z osmažené ryby s petrželouvou natí a citronovým máslem


Čas přípravy: 20 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 510 / 1 porce
Kalorie: 162 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Platýz: 1000 g
Máslo: 100 g
Mouka hladká: 60 g
Citróny: 1 ks (z půlky vymačkat šťávu, zbytek nakrájet na kolečka)
Petrželová nať: 3 polévkové lžíce (nasekaná)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Z platýze naporcujeme 8 filetů. Do talíře nasypene mouku, kterou osolíme a jemně opepříme. V ochucené mouce filety obalíme.

Krok 2: Na velké pánvi necháme zpěnit polovinu másla, na kterém rybu z obou stran důkladně opečeme a poté vyjmeme.

Krok 3: Umyjeme pánev a rozehřejeme na ní zbylé máslo. Když začne zlátnout, přidáme k němu petrželovou nať a citronovou šťávu. Zamícháme a touto směsí přelijeme porce hotové ryby. Podáváme teplé,s pokladenými kolečky citronu.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :