www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Pečená treska se sardelkamiZapékané porce ryby se sardelkami, rajčaty a dvěma druhy sýrůČas přípravy: 40 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 332 / 1 porce Kalorie: 106 / 100 g Potřebujete potraviny: Treska: 500 g (mražené porce filé) Citrónová šťáva: 5 polévkových lžíc Bazalka: 2 kávové lžičky Oregano: 2 kávové lžičky Sůl Pepř Rajčata : 500 g (nakrájená na plátky) Sardelky: 4 ks (jemně nasekané) Sýr Ementál: 75 g (strouhaný) Sýr parmezán: 75 g (nastrouhaný) Olej olivový: 2 polévkové lžíce Bazalka čerstvá (snítky na ozdobu) Potřebujete náčiní: Mísa žáruvzdorná zapékací velká Postup přípravy: Krok 1: Filé pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi 20 min odležet. Krok 2: Zapékací mísu vymažeme tukem, vložíme do ní rybu, kterou posypeme bazalkou, oreganem, solí a pepřem. Krok 3: Rybu obložíme plátky rajčat a posypeme nakrájenými sardelkami a strouhanými oběma druhy sýrů. Krok 4: Pokrm zakapeme trochou olivového oleje a dáme péci do předehřáté trouby (ca. 20-30 min). Krok 5: Před podáváním tresku ozdobíme snítky bazalky. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |