www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Telecí na salátu z čerstvé zeleninyOpečené proužky telecího masa servírované na salátu z čerstvé zeleniny a žampiónůČas přípravy: 20 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 260 / 1 porce Kalorie: 70 / 100 g Potřebujete potraviny: Maso telecí: 500 g (nakrájené na nudličky) Pažitka : 6 polévkových lžíc (nasekaná) Paprika žlutá: 2 ks (očištěná, nakrájená) Ředkvičky : 1 ks (svazek, očištěné, nakrájené) Okurka : 1 ks (oloupaná, nakrájená na plátky) Žampiony: 200 g (oloupané, nakrájené na plátky) Salát ledový : 200 g (omytý, okapaný, nakrájený na proužky) Ocet vinný bílý: 2 polévkové lžíce Olej olivový: 3 polévkové lžíce Sůl Pepř Máslo: 1 polévková lžíce (rozpuštěné) Potřebujete náčiní: Pánev Miska Postup přípravy: Krok 1: Připravenou nakrájenou zeleninu zlehka promícháme v míse na salát. Krok 2: Příprava zálivky: v misce smícháme ocet, olej, sůl a pepř. Krok 3: Zálivku vmícháme do salátu a salát necháme krátce v chladu odležet. Krok 4: Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na něm do zlatova plátky žampiónů a proužky telecího. Směs okořeníme solí a pepřem. Krok 5: Salát naporcujeme na talíře, navršíme na něj proužky opečeného masa se žampióny a pokrm posypeme nasekanou pažitkou. Krok 6: Servírujeme s plátky bílé veky. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |