www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Kachní prsa s brusinkami

Osmažená kachní prsíčka v omáčce z brusinek, vývaru a sherry


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 559 / 1 porce
Kalorie: 241 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Kachní prsa: 2 ks
Brusinky: 300 g (mohou být i kompotované, procezené)
Vývar drůbeží: 150 ml
Sherry: 50 ml
Koriandr: 2 polévkové lžíce (čerstvý,nasekaný)
Máslo: 30 g
Mouka hladká: 1 polévková lžíce
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Kachní prsa omyjeme, osolíme a příčně nařízneme kůži.

Krok 2: Na pánvi bez tuku kachní maso zprudka osmahneme nejprve kůží dolů, asi 5 minut. Poté slijeme tuk, maso obrátíme a smažíme kůží nahoru dalších asi 5 minut.

Krok 3: Maso vyjmeme z pánve a uchováme v teple.

Krok 4: Z pánve odstraníme tuk a přidáme brusinky, které zlehka osmahneme a poté z pánve přendáme do misky.

Krok 5: Do pánve nalijeme sherry a 150 ml drůbžího vývaru, přidáme máslo. Omáčku zahustíme moukou, osolíme a opepříme.

Krok 6: Kachní prsíčka servírujeme na talíře nakrájená na kousky,s brusinkami, zalitá omáčkou a zdobená koriandrem. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :