www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Kachní prsa s brusinkamiOsmažená kachní prsíčka v omáčce z brusinek, vývaru a sherryČas přípravy: 30 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 559 / 1 porce Kalorie: 241 / 100 g Potřebujete potraviny: Kachní prsa: 2 ks Brusinky: 300 g (mohou být i kompotované, procezené) Vývar drůbeží: 150 ml Sherry: 50 ml Koriandr: 2 polévkové lžíce (čerstvý,nasekaný) Máslo: 30 g Mouka hladká: 1 polévková lžíce Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev Postup přípravy: Krok 1: Kachní prsa omyjeme, osolíme a příčně nařízneme kůži. Krok 2: Na pánvi bez tuku kachní maso zprudka osmahneme nejprve kůží dolů, asi 5 minut. Poté slijeme tuk, maso obrátíme a smažíme kůží nahoru dalších asi 5 minut. Krok 3: Maso vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Krok 4: Z pánve odstraníme tuk a přidáme brusinky, které zlehka osmahneme a poté z pánve přendáme do misky. Krok 5: Do pánve nalijeme sherry a 150 ml drůbžího vývaru, přidáme máslo. Omáčku zahustíme moukou, osolíme a opepříme. Krok 6: Kachní prsíčka servírujeme na talíře nakrájená na kousky,s brusinkami, zalitá omáčkou a zdobená koriandrem. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |