www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Ravioly na řecký způsob

Zapečené ravioly s lilkem, paprikou, rajčatovým protlakem a sýrem feta


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 786 / 1 porce
Kalorie: 222 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Ravioly plněné sýrem: 600 g
Lilek : 1 ks (nakrájený na kostičky)
Protlak rajčatový: 200 ml
Sýr feta: 150 g (rozdrobený)
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Oregano: 1 kávová lžička
Paprika červená: 2 ks (očištěné, zbavené semen, nakrájené)
Máslo (na vymazání)

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
Trouba
Mísa žáruvzdorná zapékací velká
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Ravioly uvaříme podle návodu ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě a necháme okapat.

Krok 2: Na oleji na pánvi osmažíme kostičky lilku a paprik,osolíme.

Krok 3: Vymažeme máslem zapékací mísu a vložíme do ní uvařené ravioly promíchané s lilkem a paprikou. Přelijeme rajčatovým protlakem, okořeníme oreganem a povrch posypeme rozdrobenou fetou.

Krok 4: Mísu vložíme na 20 minut do trouby, aby se pokrm pěkně zapekl.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :