www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Cannelloni s mletým masemZapečené cannelloni plněné směsí mletého telecího, rajčat, žampionů, cukety a oliv, sypané sýremČas přípravy: 60 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 704 / 1 porce Kalorie: 130 / 100 g Potřebujete potraviny: Cannelloni: 1 ks (balíček těstovin) Maso telecí: 300 g (mleté) Cuketa : 1 ks (nakrájená na malé kousky) Protlak rajčatový: 250 ml Žampiony: 150 g (nakrájené) Sýr Ementál: 100 g (nastrouhaný) Olivy zelené: 20 ks (bez pecek, nakrájené) Cibule šalotka : 1 ks (nakrájená) Česnek : 1 ks (1 drcený stroužek) Olej olivový: 2 polévkové lžíce Petrželka: 1 ks (svazek, omytá, nasekaná) Škrob kukuřičný: 1 polévková lžíce Smetana zakysaná: 2 polévkové lžíce Sýr parmezán: 1 polévková lžíce (strouhaný) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev Trouba Mísa žáruvzdorná zapékací velká Velký hrnec Kastrol Postup přípravy: Krok 1: Na pánvi v kastrolu na oleji orestujeme šalotku. Krok 2: Přidáme maso, cuketu, česnek,část petrželky a žampiony. Mícháme a dusíme asi 10 minut, pak přidáme škrob a olivy. Krok 3: Směs ochutíme pepřem a solí. Kastrol odstavíme ze sporáku a vmícháme smetanu a parmazán. Krok 4: Cannelloni povaříme ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě 4 minuy.Vyjmeme, necháme okapat a naplníme připravenou směsí a zavineme. Krok 5: Plněné cannelloni přemístíme do tukem vymazané zapékací mísy, přelijeme rajským protlakem a posypeme ementálem. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Podáváme horké, posypané zbytkem petrželky. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |