www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
Zapékané brambory se sýrem a celeremBrambory s celerem zapečené s dvěma druhy sýrů a čerstvou strouhankouČas přípravy: 110 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 751 / 1 porce Kalorie: 136 / 100 g Potřebujete potraviny: Brambory: 1 kg (oloupané, nakrájené na tenká kolečka) Celer : 380 g (oloupaný, nakrájený na tenké plátky) Smetana: 300 ml Sýr eidam: 250 g (nastrouhaný) Mléko: 150 ml Sýr parmezán: 5 polévkových lžíc (nastrouhaný) Máslo: 60 g (a na vymazání) Cibule : 1 ks (nakrájená nadrobno) Strouhanka: 2 polévkové lžíce Česnek : 1 ks (2 stroužky utřené) Rozmarýn: 1 kávová lžička Paprika sladká: 1 kávová lžička Sůl Potřebujete náčiní: Trouba Mísa žáruvzdorná zapékací velká Pánev Miska Postup přípravy: Krok 1: Na oleji na pánvi osmažíme česnek a cibuli. Krok 2: Velkou zapékací mísu vymažeme máslem a navrstvíme do ní plátky brambor,celeru a cibulky s česnekem. Zakončíme vrstvou brambor. Krok 3: Rozšleháme smetanu,mléko,eidam,sůl,papriku, pepř a rozmarýnu a touto směsí přelijeme zeleninu v zapékací míse. Krok 4: V misce smícháme 3 lžíce parmezánu a strouhanku a směsí posypeme vršek připravovaného pokrmu. Krok 5: Zapékací mísu vložíme do trouby a pečeme asi 90 minut, až zelenina změkne a povrch zezlátne. Krok 6: Po vyjmutí z trouby pokrm naporcujeme na talíře a jednotlivé porce posypeme parmezánem.Vhodnou přílohou je čerstvá salátová zelenina. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |