www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Plněné koblihy

Smažené koblihy plněné jahodovým džemem a posypané moučkovým cukrem


Čas přípravy: 50 min
Počet porcí: 16 koblih
Kalorie: 259 / 1 porce
Kalorie: 348 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Mouka polohruba: 500 g
Džem: 150 g (jahodový)
Cukr moučka: 125 g
Vejce: 2 ks (rozšlehaná)
Cukr: 90 g
Mléko: 90 ml (vlažné)
Voda: 90 ml (vlažná)
Máslo: 30 g
Droždí: 7 g (sušené)
Olej rostlinný (na smažení)

Potřebujete náčiní:
Mísa velká
Hnětač elektrický
Velká pánev
Velká pánev
Vál

Postup přípravy:
Krok 1: Do velké mísy vložíme mouku,máslo, cukr, droždí, vejce, vodu a mléko. Vše zpracujeme elektrickým hnětačem či pečlivě vařečkou do hladkého tuhého těsta.

Krok 2: Do velké vymazané mísy vložíme kouli zpracovaného těsta, které přikryjeme utěrkou a necháme asi 80 minut v teple kynout.

Krok 3: Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme na 16 kousků.Z každého vytvarujeme kuličlu, ze které vyválíme placičku.

Krok 4: Do středu placičky vložíme 1 kávovou lžičku džemu a podobně jako u přípravy ovocného knedlíku těsto nahoře spojíme tak, aby vznikl naplněný bochánek.

Krok 5: Koblihy po naplnění necháme ještě 30 minut pod utěrkou kynout.

Krok 6: Koblihy smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách, ne příliš zprudka a natěsno, protože během smažení dále kynou.

Krok 7: Po osmažení koblihy posypeme moučkovým cukrem.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :