Všechny recepty : Moučníky : Česká kuchyně : Náročnější :

Mramorová bábovka

Klasická bábovka ze dvou těst s kávovou polevou


Čas přípravy: 90 min
Počet porcí: 8 porcí
Kalorie: 799 / 1 porce
Kalorie: 478 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Mramorová bábovka: Klasická bábovka ze dvou těst s kávovou polevou


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Mramorová bábovka

Potřebujete potraviny:
Margarín: 250 g
Mouka polohruba: 250 g
Cukr moučka: 250 g
Vejce: 4 ks
Cukr: 200 g
Máslo: 60 g (změklé)
Káva instantní: 3 polévkové lžíce
Mléko: 3 polévkové lžíce
Voda: 1 polévková lžíce (horká)
Prášek do pečiva: 1 ks

Potřebujete náčiní:
Forma na bábovku
Trouba
Mísa velká
Šlehač elektrický
Miska
Kastrol
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou.

Krok 2: Do velké mísy vložíme margarín, cukr a vejce a vyšleháme. Přidáme mouku a prášek do pečiva a promícháme.Třetinu vzniklé hmoty přemístíme do jiné misky.

Krok 3: Do odděleného těsta vmícháme 1 lžíci kávy rozpuštěné ve lžíci horké vody.

Krok 4: Obě těsta vložíme do formy - dolů na dno část světlého, uprostřed kávové, a vrchní vrstva bude opět ze světlého těsta.

Krok 5: Bábovku vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut. Po částečném vychladnutí ji opatrně vyklopíme z formy na podložku.

Krok 6: Příprava polevy:v kastrole smícháme máslo,2 polévkové lžíce kávy,mléko a vše prohřejeme, až se ingredience dohladka rozpustí. Sejmeme ze sporáku a vmícháme moučkový cukr.Necháme trochu zchladnout.

Krok 7: Bábovku na podložce polijeme polevou tak, aby ji celou překryla a necháme ztuhnout v chladu.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Štěpán / 2.svátek vánoční, zítra Žaneta